Een Kerstbrunch met je buren kan ook leuk zijn

Een kerstbrunch met je buren. Het is voor veel mensen niet iets waar je perse op zit te wachten tijdens de feestdagen. Bij T-Mobile is dat anders. Wij mochten voor het 2e jaar op rij onze buren, de ouderen van Laak Centraal, trakteren op een Kerstbrunch met de hoofdletter K.

Vorig jaar waren wij voor het eerst gastheer voor Laak Centraal. Een fantastisch evenement wat navolging verdiende. Daarom ging de Kerstbrunch dit jaar in de herhaling.
Dat ook onze buren vorig jaar erg hadden genoten bleek uit de overweldigende belangstelling voor de versie van 2015. Met 275 ouderen op de gastenlijst moest al snel het slot erop. Er zijn simpelweg niet meer plaatsen beschikbaar in ons bedrijfsrestaurant. Met een beetje duwen en persen hebben we gelukkig wel 25 ouderen meer dan vorig jaar een plekje kunnen geven.

Ook aan de T-Mobile kant ging het erg hard. Dat was wel te voorspellen na het succes van vorig jaar. Na een korte oproep aan de collega’s en 75 vrijwilligers rijker was de animo groter dan ooit.

Entertainment van formaat

Naast onze gasten van Laak Centraal was er ook dit jaar weer veel tijd ingeruimd voor het nodige entertainment.
Grote namen sierde het Kerstbrunch programma. Naast vaste waarde ‘het koor de Laakbloeiers‘ deed Karin Giphart een voordracht en gaf ook Wieteke van Dort acte de presence.
Last but not least was daar ook Alma Nieto. Vorig jaar was ze er al bij en ook dit jaar zorgde ze voor spektakel. Het dak ging er weer af op het hoofdkantoor van T-Mobile. Met de handen in de lucht en de polonaises kriskras door het hele bedrijfsrestaurant.

Ik heb mijn moeder nog nooit polonaise zien lopen. Nu is ze 81 en loopt ze door het bedrijfsrestaurant van T-Mobile met de handen op de schouder van een andere wijkbewoner die ze niet kent op de muziek van Alma Nieto

 Een goede buur zijn, dat kan iedereen

Het principe achter dit evenement is eigenlijk heel simpel. Wij hebben ons mooie moderne hoofdkantoor staan in het Laak kwartier in Den Haag. Het is bekend dat de wijk rondom ons gebouw niet tot de allerbeste woongebieden van Nederland hoort. Het is ook bekend dat ouderen in onze samenleving vaak te maken hebben met eenzaamheid. Het ‘alleen zitten’ is een probleem voor grote groepen ouderen, zeker met de aankomende feestdagen.

Hoe eenvoudig is het dat een bedrijf die een prominente plek inneemt in zo’n wijk een stukje verantwoordelijkheid pakt. In dit geval door simpelweg iets terug te doen voor de wijk waar zij dag in dag uit onderdeel van uitmaakt.

De ouderen in deze week zijn in ieder geval een fantastische ervaring rijker. Ze hebben gelachen, gedanst en heerlijk gegeten, samen met mensen uit hun eigen wijk, die ze vaak nog niet kenden toen ze binnenkwamen.
De locale ondernemers profiteren mee want nagenoeg alle geserveerde producten zijn besteld bij ondernemers uit de direct omgeving.
De tientallen vrijwilligers van T-Mobile hebben de hele zaterdag lopen glimmen van trots en plezier.

Deze diashow vereist JavaScript.

Een dergelijk evenement organiseren kent alleen winnaars. Alleen al daarom zou een initiatief als dit navolging moeten krijgen in het hele land. Ik wens voor 2016 dat Corporate NL een dergelijk initiatief oppakt. Gewoon lokaal, met de buren een keer helemaal los.
Een goede buur is nu eenmaal vaak beter dan een verre vriend.

foto credits: Ruud Glijnis

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: