Leren en persoonlijke ontwikkeling is je eigen verantwoordelijkheid

Een van de meest interessante dingen in mijn nog prille ZZP-bestaan is het ontmoeten van heel veel nieuwe mensen en bedrijven en het doen van veel verschillende activiteiten.
Zo werd ik onlangs gevraagd om te helpen bij een workshop over leren. Een groep engineers binnen een team van een redelijk groot bedrijf moesten worden getransformeerd van passief naar actief in hun persoonlijke ontwikkeling.
Ze gingen naar huis met huiswerk en een boodschap: Leren en persoonlijke ontwikkeling is je eigen verantwoordelijkheid.

Rol van management bij de adoptie van sociale tools is cruciaal

De rol van management bij de adoptie van sociale tools is cruciaal. Daar waren de panelleden het over eens bij de live radio uitzending van het programma Gangmakers van BNR Nieuwsradio.
Woensdag 19 april zat ik in het discussiepanel bij deze uitzending over het thema Social@Work. Het event was georganiseerd door SMC030 en ging na de uitzending verder met twee inhoudelijke presentaties van Peter Staal en ondergetekende.

Nieuwe stap in de ontdekkingsreis van Ruud Huigsloot

Na 9 jaar heb ik T-Mobile per 1 maart 2017 verlaten. Eerlijk gezegd is dat voor mij best wel een dingetje. Mijn jongste voelt dit altijd feilloos aan. Hij komt dan naar me toe en geeft me een knuffel. “Ben je verdrietig papa?” Nee grote vriend, ik heb een fantastische tijd gehad bij T-Mobile en die is nu voorbij. Maar papa heeft heel veel zin in de tijd van morgen. Z’n knuistjes laten los, hij voelt dat het goed is en gaat tevreden weer verder met spelen. En zo is het. Een nieuwe stap in de ontdekkingsreis van Ruud Huigsloot dient zich aan. 

Digitale transformatie kan niet zonder interne transformatie

Digitale transformatie is een interessant fenomeen. Het nieuwe paradepaardje waar talloze organisaties druk mee bezig zijn. Gedreven door het veranderende klantgedrag, explosief stijgend mobiel gebruik en nieuwe technologische mogelijkheden. Logisch dat je daar als organisatie een belangrijk agendapunt van maakt. Toch denk ik dat Digitale Transformatie bij veel bedrijven niet het gewenste resultaat gaat brengen.

Eerste vijf ervaringen met Workplace van Facebook

Facebook at Work

Zoals in een eerder artikel genoemd ga ik ervan uit dat Workplace van Facebook hoge ogen gaat gooien om het bestaande intranet binnen veel bedrijven te gaan vervangen. De employee engagement druipt eraf en de gebruikersinterface is bij iedereen bekend. Inmiddels zijn wij nu ongeveer een maand aan het testen en spelen.
De eerste vijf ervaringen met Workplace van Facebook vindt je in deze update.

Workplace van Facebook gaat het intranet in bedrijven vervangen

Er was een tijd dat Facebook in veel bedrijven ter discussie stond. Facebook leidt medewerkers af van hun werk en hun productiviteit daalt hierdoor. Een veel gehoord argument om het bedrijfsnetwerk af te sluiten voor Facebook. In veel bedrijven gebeurt dit nog steeds. Die tijd zou wel eens snel kunnen veranderen. Facebook staat namelijk aan de vooravond van het uitrollen van Workplace. De zakelijke variant van Facebook, volledig gefocust op interne communicatie, employee engagement, kennisdelen en samenwerken binnen een organisatie.

Workplace van Facebook gaat het intranet in bedrijven vervangen.

Promoveren T-Mobile medewerkers naar CEO blijkt succesvol

Begin 2015 hebben we binnen T-Mobile iedereen CEO gemaakt. Deze Customer Experience Officers van T-Mobile zijn de ambassadeurs van het T-Mobile merk.
Naast het feit dat ze medewerker zijn worden ze ook in hun prive leven vaak geconfronteerd met hun werk. Iedereen heeft immers een smartphone, gebruikt een telecom netwerk en heeft daarover geregeld een vraag. De T-Mobile CEO’s hebben allemaal een personeels-app tot hun beschikking waarmee zij hun CEO-verantwoordelijkheid kunnen waarmaken. Dat doen ze met verve want het promoveren van alle T-Mobile medewerkers naar CEO blijkt succesvol te zijn.

Met papa mee naar z’n werk. Hoe gaaf is dat!

Ik weet het nog goed. De keren dat ik als kleine jongen met m’n vader mee mocht naar z’n werk. Hij was onderhoudsmonteur bij Tetterode. Een bedrijf wat drukwerkmachines leverde aan drukkerijen. Hij was niet zo maar een monteur, ze noemde m’n de heer monteur. Iedere ochtend trok hij zijn pantalon aan met daarboven een overhemd. Liefst met stropdas. Toen ik mee mocht had hij in drie uur een 4-kleuren drukpers vakkundig tot op het laatste boutje uit elkaar gehaald, schoongemaakt, gesmeerd en weer in elkaar gezet. Nadat hij zijn overall had uitgedaan waren zijn broek en overhemd nog steeds kreuk- en vlekvrij. Een ware heer monteur. Ik kan me herinneren dat ik trots was. Met papa mee naar z’n werk is iets wat je nooit meer vergeet.

Scroll naar boven