Facebook lanceert gratis versie van Workplace

Afgelopen week kondigde Facebook aan dat er binnenkort een gratis versie van Workplace beschikbaar komt. Dat is goed nieuws want dat betekent dat je heel laagdrempelig kennis kunt maken met dit platform. De gratis versie beschikt over vrijwel alle basisfunctionaliteit voor de eindgebruiker. Met name aan de administrator kant zijn wat zaken beperkt.

Ik verwacht dat vooral de kleinere organisaties de gratis versie van Workplace zullen gaan gebruiken. Ze halen daarmee een al zeer volwassen platform binnen dat continue zal worden doorontwikkeld.
De twee belangrijkste zaken die de gratis versie mist zijn wat mij betreft:

  1. Analytics
    Om een interne tool als Workplace optimaal te laten werken kan je bijna niet zonder analytics. Het zijn de ogen en oren van je interne community en maken inzichtelijk waar de activiteit binnen je platform zit. Beschik je over een interne community manager dan zal die iets meer moeite doen om de activiteiten binnen Workplace te volgen en daarop te kunnen anticiperen.
  2. SSO en Active Directory ondersteuning
    Een SSO koppeling is bijzonder handig. Het aan- en afsluiten van respectievelijk nieuwe en vertrekkende medewerkers gaat immers helemaal automatisch. Daarnaast wordt profielinformatie tussen de systemen gesynchroniseerd. Helaas niet in de gratis versie.

In onderstaand plaatje vindt je het complete overzicht van de verschillen.

Overigens, non-profit organisaties hebben the best of both worlds. Workplace is dan helemaal gratis, inclusief alle functies van de betaalde versie.
Dat is best aardig van Facebook. Doe er je voordeel mee.

 

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: