Nougat die proeft als de hemel op aarde

Ik prijs me gelukkig dat ik vaak mensen tegenkom die met gedrevenheid en passie hun vak uitoefenen. Voor mij is passie een onmisbaar ingrediënt van succes. Zonder passie, geen succes. Eigenlijk heel simpel. Vanmorgen bezocht ik weer een voorbeeld waar passie leidt tot iets bijzonders. Ik was op bezoek bij Hidde De Brabander.
Hidde is groot geworden in de patisserie en heeft sinds enige tijd zijn eigen bedrijf, Dreams of Magnolia.
Een romantische, dromerige naam voor een bedrijf dat zich vooral specialiseert in Nougat. Nougat die proeft als de hemel op aarde.

Vanochtend stond ik gewoon bij Hidde de Brabander in de keuken. De Hidde van het televisie programma ‘Bake my Day’ dat op Net5 werd uitgezonden. De patissier die zichzelf “gewoon een banketbakker” noemt, maar werkelijk kan toveren. Zijn creatieve honk ligt in ’s Gravenzande, ergens op een saai industrie-gebied. Als je komt aanrijden verwacht je eigenlijk niet dat je op bezoek gaat bij een bekende patissier. Dan gaat er een deur open en loop je letterlijk binnen in een enorme snoepjeswinkel. Overal om je heen staan lekkernijen en ingrediënten. De ovens draaien op volle toeren en In de hoek staat een Green Egg BBQ voor het roosteren en branden van amandelen. Twee dames zijn druk in de weer om kleine koekjes te maken. Hidde leidt ons rond en toont ons de enorme bakken pistache-noten, gevriesdroogde frambozen en aardbeien, pijnboompitten, amandelen, chocola en andere benodigdheden die nodig zijn om zijn bekende nougat te maken.

Hidde de Brabander

Boven in de keuken maken we uitgebreid kennis. Een heerlijke espresso wordt voor ons gemaakt en een stukje nougat met pistachenoten wordt aangesneden.
Al snel blijkt Hidde een mooie vent. Eentje die met passie bezig is met z’n vak, z’n eigen richting kiest, experimenteert en zich laat leiden door zijn gevoel en intuïtie. Hij vertelt over zijn televisie-avontuur, zijn kinderen en zijn plannen buiten NL. Plannen genoeg.
Naast kennismaken wilden we Hidde ook vragen of hij onze Social Hangout binnen T-Mobile wekelijks wilde voorzien van zijn lekkernijen. Dat was natuurlijk een no-brainer. In een paar minuten werd afgesproken hoe we dat gingen doen en iedereen keek elkaar tevreden aan. Onze interne Social Hangout wordt een feestje!

Na een buitengewoon gezellig uurtje gaan we terug naar kantoor. Onder onze arm een doos macarons, verschillende stukjes nougat en een zakje, nog warme, net gebakken koekjes.
Wij worden straks als helden onthaald.

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: