Een spreekbeurt en een Google Glass

Afgelopen donderdag 20 februari was het zover. Tim moest z’n spreekbeurt houden. Niets bijzonders, een spreekbeurt komt vaker voor hoor ik je denken. Als je het allemaal een beetje gevolgd hebt, dan begrijp je dat het hier niet om een normale spreekbeurt gaat. Het gaat om de spreekbeurt over Google waarbij de papa van Tim (ik) in een wat naïeve bui besloot om een poging te wagen een Google Glass te regelen.
Mijn oproep heeft tot een explosie aan reacties geleid. De climax was een spetterend optreden van Tim en een demo van Google Glass in het auditorium van T-Mobile voor 120 man publiek.

Hoe loopt zoiets nou uit de hand?
Ken je dat, je begint iets kleins, iets leuks, je denkt er niet teveel over na en vervolgens wordt het steeds groter en groter. Sommige mensen trappen dan af en toe op de rem, maar ik heb daar wat moeite mee. Zolang het om positief gedrag, enthousiasme en andere energie opleverende activiteiten gaat, heb ik er zelf soms moeite mee om af en toe een beetje af te remmen. Dit was weer zo’n voorbeeld.

De oproep heeft geleid tot een enorme berg positieve reacties. Daar krijg ik energie van. Dan blijkt binnen een dag ene Roswell Balentien z’n Google Glass wel even te kunnen missen. Krijg ik ook energie van. Vervolgens neemt Tim van der Rijdt contact met me op om te vragen of Tim en ik niet gezellig even komen lunchen bij Google Nederland, gewoon omdat hij de actie zo leuk vond. Krijg ik alweer energie van.
Ruud HuigslootDan ontstaat het idee om na de spreekbeurt een heus Google Glass event te houden op m’n werk, bij T-Mobile. Die kans krijg je ook niet iedere dag. Het idee was om een aantal mensen van Google+ uit te nodigen vanwege hun hulp bij het zoeken naar een Google Glass, maar ook een aantal klanten uit het T-Mobile Forum en onze LinkedIn groep. Wederom allemaal zeer enthousiaste reacties en dus weer veel energie. Het ging maar door.

Even later lijkt het handiger, maar vooral leuk dat Tim zijn spreekbeurt dan ook maar bij T-Mobile komt doen. Dat vond Tim uiteraard geen enkel probleem. Die 120 man publiek schrikken hem niet af. Hij is immers al 12.
Als klap op de vuurpijl belt de juf met de vraag of de hele klas dan niet naar T-Mobile kan komen. Dan hoeft Tim z’n spreekbeurt maar 1 keer te doen.
Je begrijpt, mijn energie kende geen grenzen en de gekte was compleet.

Bezinning of niet?
Ja waar stop je dan? Wanneer bedenk je dat het misschien een beetje veel wordt? Het was wat laat, maar dat moment kwam eigenlijk pas de avond voor de 20e. Toen dacht ik voor het eerst “sla ik niet een beetje door? ”
Het is nu de 22e en allemachtig wat ben ik blij dat ik niet op de rem ben gaan staan! We hebben een geweldige dag gehad!
Wat een enorme positiviteit, inspiratie, trots en enthousiasme was er die 20 februari. Een enorm geslaagd evenement.

De dag in vogelvlucht.
Tim en zijn klas werden rond 14:00 uur onthaald op het T-Mobile hoofdkantoor in Den Haag. De tieners keken al meteen hun ogen uit. Als eerste kregen ze een rondleiding door het gebouw met als verrassing een uitleg bij het SMC, onze Netwerk Controle ruimte waar 24/7 het hele T-Mobile netwerk wordt gemonitord. Je waant je even bij NASA of in de verkeerstoren van Schiphol bij het zien van al die schermen en lichtjes.klas

Om een beetje bij te komen van alle indrukken kregen de kids iets te drinken en te eten en konden ze even hun ogen en oren te kost geven in onze open ruimte beneden. In de tussentijd was ik bezig met Tim. Hij oogde heel rustig. Niets aan de hand. Hij was gewoon een van de kids. Een paar functionele checks: “Pap, doet mijn spreekbeurt het?” “Waar kan ik m’n blaadjes neerleggen?” Nadat ik alles had uitgelegd was hij tevreden en scharrelde wat rond.
Inmiddels was ook Roswell gearriveerd. Wat een fijne kerel is dat toch. Super relaxed. Gaf Tim een hand en maakte een babbeltje met hem.  De 2 sprekers waren binnen en ze hadden het naar hun zin.
VIP klas

Even voor 15:00 uur liep Tim even weg, de hal in. Hij wilde even een rondje lopen. Hij liep bij me vandaan en ik keek hem na. Ik beet op m’n lip en mijn ogen bewogen wat gek. Je kent het wel, zo’n rare beweging met je voorhoofd en knipperende ogen om niet te laten merken dat je geëmotioneerd raakt terwijl iedereen dat wel gewoon ziet.
Tim was snel weer terug. We gaven elkaar een dikke knuffel. We spraken af dat ik aan de rand van het podium zou blijven staan om de knoppen van de laptop te bedienen. Dat vond hij fijn.

15:00 uur
De gasten kwamen binnen. Het was druk. Ik keek naar Tim. Hij was zenuwachtig. Ik ook en mijn ogen deden weer raar en zo….
klas in auditorium
De klas zat vooraan, natuurlijk op de VIP-plaatsen. De andere 100 man zat verspreid in de zaal.
Ik opende met “Er was eens…”. Een kleine introductie van het waarom we hier met z’n allen zaten. Na een paar minuten was Tim aan de beurt. Ik kondigde hem aan, ik stapte opzij en Tim stond in het midden van het podium. Alleen, met z’n blaadje voor 120 man publiek!
spreekbeurt

Ik ben vaak trots op hem, heel vaak zelfs, maar nu begonnen m’n knieën te knikken. Tim deed het fantastisch! Hij stond zijn spreekbeurt te doen alsof het de normaalste zaak van de wereld was.
Ik keek naar mijn vrouw die er natuurlijk bij was. We keken elkaar aan en keken weer snel naar Tim. Het zou immers gek zijn als er ineens 2 volwassenen zitten te huilen tijdens de spreekbeurt van hun kind. Nee, dat is gek, dat doe je niet. In plaats daarvan heb ik naar verluid openlijk verschrikkelijk staan glunderen, zeer veel glunderen.
Ik kan je melden, ik glunder nog steeds 🙂

Na 25 minuten was Tim klaar. Uit de zaal kwamen vragen. Niet alleen van collega’s van papa, maar ook natuurlijk gewoon van zijn vriendjes van school. “Ga je dood als YouTube niet meer zou bestaan?” Typisch een tienervraag denk ik. De zaal lag dubbel.
Toen er geen vragen meer waren riep ik naar hem toe, na een dikke vette high five knuffelde ik hem en gaf hem een zoen. Hij ging zitten en keek tevreden.

Roswell kwam on stage. Nog steeds super relaxed. Hij gaf een mooie presentatie en dito demo. De mensen waren onder de indruk van alle mogelijkheden. Vragen over privacy, batterijduur en over wat je allemaal met een Google Glass kunt werden door Roswell uitgebreid beantwoord.
Google Glass

Om 16:00 uur was het klaar. Met een afkondiging en een luid applaus verlieten alle mensen de zaal.

Special Guests
De speciaal genodigden van Google+, het T-Mobile Forum en LinkedIn begaven zich naar een ruimte net naast het auditorium. Zij waren namelijk de special guests die de Google Glass ook daadwerkelijk op hun neus mochten zetten om hun eerste Google Glass Experience te beleven.

De sfeer was geweldig, informeel, enthousiast. Een hapje en een drankje werden geserveerd. Google Glass ging van neus tot neus onder de bezielende leiding van Roswell. Hij leek zich totaal geen zorgen te maken over zijn peperdure speeltje.
Tim en Roswell

De klas van Tim ging inmiddels teug naar Delft. Tim bleef bij mij. Hij was een van de sprekers, dus VIP. Hij mengde zich tussen de special guests, babbelde wat, nam af en toe een snackje en kreeg af  en toe een aai over z’n bol. Hij was weer rustig, maar wel erg opgelucht dat het voorbij was. Ineens was hij weg en kwam na 15 minuutjes weer terug. “Waar was je?” “O, ik mocht even in een Tesla rijden”
Er bleek een special guest met een Tesla te zijn. Is dat wat. Tim mocht een stukje meerijden met wat collega’s van mij.
Gewoon zonder mij, zonder dat ik het wist. Maar ja, je bent VIP of niet 🙂

Tot slot nog even naar de kroeg voor een biertje en een glaasje cola voor Tim! Even gezellig nababbelen, terugkijkend op een zeer geslaagde dag. Het was een fantastische happening! Tim en ik zouden het morgen weer doen.

Meer informatie
2 Collega’s hebben hun ervaringen van deze dag ook beschreven., Louis Jansen en Dirk Jan Zwartveld hebben er een leuke blog over gemaakt.
Ook Ernst Kruize schreef een leuke blog.

Tot slot hebben we er ook een verslag in Storify van gemaakt. Je ziet, niets gaat verloren en dat is maar goed ook.

ps. Tim had een 10 voor z’n spreekbeurt 🙂
en heeft in een Tesla gereden….dusss

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: