Google Glass oproep, nu 2 weken verder

Iets meer dan 2 weken geleden plaatste ik een wat naïeve oproep op Google+ met de vraag of iemand mij een dagje aan een Google Glass kon helpen. Niet voor mezelf, maar voor de spreekbeurt van mijn zoon.
Naïef omdat er natuurlijk nog maar weinig Google Glasses in Nederland zijn, maar vooral omdat het voor de spreekbeurt van mijn zoon was.
Een spreekbeurt van pakweg 20 minuten op een basisschool ergens in Delft. Niet commercieel, niet groots, gewoon een jongen van 12 die over Google wil praten.

Wat is er na de oproep gebeurd?
De meesten van jullie hebben inmiddels wel begrepen dat deze oproep nogal wat in beweging heeft gebracht. Ongelofelijk wat een response is er gekomen op deze oproep. Niet alleen was er in Nederland veel over te doen, maar mijn post heeft ook tot reacties uit het buitenland opgeroepen.
Na 210 plusjes, 109 reacties en 41 shares was deze uitwerking voor mij een volledige verrassing. Natuurlijk hoop je op wat reacties, maar wat hier gebeurde heb ik nooit durven voorspellen.

Het allermooiste is natuurlijk dat al snel bleek dat er iemand was die bereid was een Google Glass uit te lenen. Roswell Balentien meldde zich ’s ochtends in de post met de inmiddels legendarische opmerking:

Google Roswell

Ik verslikte me in m’n ontbijtje. Ik dacht dat het een geintje was, maar goed ook dat had leuk geweest. Ik benaderde Roswell via een prive bericht en al heel snel was duidelijk dat hij het echt meende.
Na wat mailtjes over en weer hebben we met elkaar afgesproken om even kennis te maken en te bespreken hoe we de Google Glass in de spreekbeurt van Tim zouden kunnen inpassen.

Op bezoek bij Roswell
Inmiddels zijn Tim en ik bij Roswell geweest en hebben we uitgebreid kennis kunnen maken met Roswell en natuurlijk een echte Google Glass.  IMAG0034_1Roswell bleek een hele leuke, enthousiaste developer met een eigen bedrijf, Tourdash. Buitengewoon interessant wat hij allemaal vertelde, niet alleen over Google Glass maar ook over zijn motivatie, zijn bedrijf en zijn ambities. Een mooie vent die Roswell.
Tim vond het geweldig. Hij mocht de Google Glass opzetten en verschillende dingen proberen. Natuurlijk was een spelletje spelen op de Google Glass een van de favorieten. O ja, en twee muffins 🙂

Uiteraard is Tim toegevoegd in de ‘Google Glass Hall of Fame’. Een website die Roswell bijhoudt met daar op foto’s van mensen die zijn Google Glass hebben geprobeerd. Leuk.

En er kwam nog meer.
Het bezoek aan Roswell was niet het enige.
Een paar dagen nadat het contact met Roswell was gelegd, meldde ook Google Nederland zich. Tim van de Rijdt van Google heeft alles rondom de oproep gevolgd en vond het geweldig dat het was gelukt om een Google Glass te regelen. Hij nodigde ons spontaan uit om samen bij Google te komen lunchen.
Euh, ja hoor dat vinden we natuurlijk helemaal te gek. Tim kon z’n oren niet geloven.
De afspraak was snel gemaakt. Tim bereidde wat vragen voor en voordat we het doorhadden zaten we aan tafel bij Tim van de Rijdt.

Lunchen bij Google Nederland
Tim (die van Google) bleek een bijzonder aardige vent. Spontaan en enthousiast ontving hij ons op het hoofdkantoor van Google in Nederland.
IMAG0046
Tim had ons gewaarschuwd dat Google Nederland geen Mountain View is en dat niet alles wat ze daar hebben ook in Nederland aanwezig is. Ons maakte het niets uit. Dat Google Nederland kantoor is helemaal te gek en niet alleen vanwege een spelletje tafelvoetbal. Op de 15 verdieping, aan de Zuidas met prachtig uitzicht over Amsterdam, Schiphol en zelfs mijn oude buurtje, de Bos en Lommer.
Het kantoor in Amsterdam mag dan een stuk kleiner zijn dan in Mountain View, de sfeer, de mensen, de inrichting en het gratis eten (ja ja) is nagenoeg identiek aan wat je kunt lezen over hoe het het er aan de andere kant van de grote plas aan toe gaat. Tafelvoetbal, een biljart, hometrainers onder je bureau, een uitgebreide uitleg over hoe een streetview camera werkt en wordt verwerkt.. Zeg het maar. Het is er best bijzonder.
Aan het eind van de lunch en de rondleiding kreeg Tim ook nog een mooie goodie bag van Google. Bijzonder attent en ontzettend aardig.

Tim is alles aan het verwerken in zijn hoofd en in zijn spreekbeurt. Hij is driftig aan het oefenen. Dat wordt best een leuk verhaal.
Als het een beetje meezit kan hij zijn spreekbeurt zelfs op het podium bij T-Mobile verkondigen aan 100-150 collega’s. Niks moet, alles mag.
Die 20e februari kon best nog weleens een speciale dag worden. En dat allemaal vanwege Tim, een spreekbeurt, Google+, Roswell, Tim van der Rijdt en een enthousiaste trotse papa.

Wordt vervolgd 🙂

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: