Mag ik misschien uw Google Glass even lenen?

Google Glass spreekbeurt

Ik ben vader van 2 jongens. Eentje van 5 en eentje van 12. Die van 12 moet in februari weer een spreekbeurt houden voor de klas. Z’n laatste keer op de basisschool.
Hij mag zelf een onderwerp kiezen. Na wat wikken en wegen besluit hij om de juf te vragen of het goed is dat hij zijn spreekbeurt over Google houdt. De juf sprak daarop de legendarische woorden:

“Over Google? Daar valt toch niet zoveel over te vertellen?”

Nu is mijn zoon best aardig op de hoogte van wat er allemaal gebeurt op het internet. Niet alleen doe ik m’n best om hem verstandig te laten experimenteren met van alles, maar hij heeft er veel affiniteit mee. Het antwoord van de juf kwam dan ook als een grote verrassing voor hem. Eenmaal thuis vertelde hij dit verhaal en hij was zichtbaar verward. “Papa, ik kan wel 3 weken vertellen over Google. Dat klopt toch niet wat de juf zegt?”
Zonder mijn antwoord af te wachten ging hij achter z’n computer zitten en begonnen te zoeken, uiteraard met Google.
Een spreekbeurt was in de maak.

Google Glass spreekbeurt
Google Glass spreekbeurt

Die enorme gedreven houding van hem raakte mijn papa-snaar. Ken je dat? Ik stond bij de deur van z’n kamer. Hij zag me niet. Hij zat volledig in z’n eigen wereld, achter z’n bureau, enthousiast en geconcentreerd aan z’n spreekbeurt te werken. Ik stond te genieten, ik was trots. Kleine kindjes worden groot.
Stiekem dacht ik dat het wel erg te gek zou zijn als hij in zijn spreekbeurt  iets kan laten zien van Google. Iets waarvan de klas op de banken zou gaan staan, iets waarvan de juf onder de indruk zou zijn. Zou het mij lukken om iets voor hem te regelen?

Zou het mij lukken om voor 1 dag een
Google Glass te regelen die hij in z’n spreekbeurt zou kunnen gebruiken? 

In een nonchalante bui zette ik daarom onderstaand bericht op Google+:

“Hulp gezocht.
Mijn oudste zoon (12) heeft tegen de juf gezegd dat hij zijn spreekbeurt van volgende maand over Google gaat houden.
Hoe gaaf is dat!
De juf sprak daarop de legendarische woorden; “Over Google? Wat kun je daar nou over vertellen?”
Onbegrijpelijke reactie natuurlijk, maar echt gebeurd.
Mijn zoon is nu bezig om een top spreekbeurt voor te bereiden want hij wil perse laten zien aan de juf dat je wel 3 weken kan praten over Google.
In zijn spreekbeurt komt natuurlijk Google Glass aan bot. Zou het nou niet super vet zijn als hij z’n spreekbeurt doet met een Google Glass op z’n neus??
Ik probeer nu stiekem zo hier en daar te polsen of ik het voor elkaar kan krijgen om voor 1 dagje een Google Glas te regelen.
Is er iemand die me daarbij zou kunnen en vooral willen helpen???
Please?” 

Wat er toen gebeurde, was werkelijk fantastisch!
Blijkbaar had ik bij veel mensen een gevoelige snaar geraakt. In een mum van tijd werd het bericht geplust, geshared en rolde de comments binnen. Ik wist niet wat me overkwam. Uit alle hoeken en gaten kwamen reacties en deelde mensen mijn bericht met mensen waarvan zij dachten dat die misschien konden helpen. Zelfs bedrijven werden gevraagd om te helpen en het bericht ging zelfs de grens over.

De volgende ochtend om 07:08 meldt Roswell zich in de reacties. Hij plaatste een korte, maar o zo mooie opmerking.

Google Roswell

Ik zat aan mijn ontbijtje en las zijn bericht. Ik verslikte mij bijna, fronste mijn wenkbrauwen en was meteen voorzichtig positief. Ik ken Roswelll niet. Zou hij het serieus menen? Nee toch? Een Google Glass? Gaat het nou gewoon lukken om een Google Glass te regelen?
Ik heb Roswell een privebericht gestuurd met de vraag of hij het meende. Een leuke conversatie volgde. Roswell was serieus en wilde mijn zoon van 12 graag even een Google Glass uitlenen om zijn spreekbeurt te ondersteunen.
Ik werd er stil van en dat gebeurt echt niet snel. Na nog een keer checken bleek Roswell nog steeds bereid om het te doen. Hij vond het een nobel doel. Nou Roswell, ik vind je nu al geweldig en dan hebben we elkaar nog niet eens ontmoet.

Is het niet bijzonder dat we inmiddels zover zijn dat we middelen tot onze beschikking hebben waarmee je letterlijk in contact staat met de hele wereld. Waarmee je mensen leert kennen met passies en hobbies die ook de jouwe zijn. Dat je blijkbaar mensen kunt bewegen iets te doen waarvan je nooit voor mogelijk had gehouden dat het zou lukken.
Is het niet geweldig dat ik via Google+ Roswell blijkbaar heb kunnen raken, op zo’n manier dat hij besluit in te gaan op mijn ogenschijnlijke onmogelijke vraag? Ik word hier erg blij van!

Roswell, dank je wel!
We ontmoeten elkaar snel. Ik zie er erg naar uit!
Mijn zoon is nu al een beetje zenuwachtig, maar dat komt helemaal goed 🙂

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

4 Reacties

 1. […] een normale spreekbeurt gaat. Het gaat om de spreekbeurt over Google waarbij de papa van Tim (ik) in een wat naïeve bui besloot om een poging te wagen een Google Glass te regelen. Mijn oproep heeft tot een […]

  Beantwoorden
 2. […] event is tot stand gekomen nadat een van de medewerkers van T-Mobile, Ruud Huigsloot, op Google Plus een oproep had gedaan of iemand een Google Glass te leen had voor de spreekbeurt van zijn zoon, Tim […]

  Beantwoorden
 3. […] explorer’ Roswell Balentien die zo aardig was om zijn glass even aan Tim uit te lenen (lees hier hoe dat in zijn werk ging). De demo haperde wat, maar de mogelijkheden werden wel duidelijk en veel […]

  Beantwoorden
 4. Mr Partrick Coka
  5 september 2015

  Heeft u een lening moeten we geven lening tegen lage rente van 2%, indien geïnteresseerd, neem dan contact met ons op via e-mail: partrickcoka@gmail.com voor meer informatie

  Beantwoorden

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: