Day one is de beste dagboek app voor je iPhone

Ik heb iets met dagboeken. Niet die op papier, maar uiteraard de digitale variant. Op de een of andere manier vind ik het fijn om alles wat ik doe bij te houden en te beschrijven. Op die manier kan ik alles goed terugvinden. Dat moet dan wel zo makkelijk/automatisch mogelijk gaan want anders komt er helemaal niets van. Om die reden gebruikte altijd Momento. Maar sinds kort ben ik helemaal om naar Day One. Day One is de beste dagboek app voor iOS.

Momento heeft lang mijn voorkeur gehad

Ik ben geen dagboekschrijver. Nooit geweest. Verwacht van mij geen oneindige overpeinzingen op papier. Toch vind ik het erg handig om dat wat ik heb meegemaakt, of de plekken waar ik ben geweest terug te kunnen vinden. Toen Momento ten tonele kwam boden zij een koppeling met alle sociale netwerken. Het gevolg daarvan was dat alles wat je deed binnen die sociale netwerken automatisch werd gelogd in je dagboek. Hoe handig is dat dan? Je hoeft er helemaal niets aan te doen, gaat helemaal vanzelf. Al eerder schreef ik over deze app, maar sindsdien is er veel veranderd.

Momento heeft eind 2015 een nieuwe versie uitgebracht. De app is daar door een stuk moderner geworden en is qua mogelijkheden alleen maar beter geworden.

De combinatie IFTTT en Day One is geweldig

Echter, afgelopen januari kwam concurrent Day One met een uiterst aantrekkelijke update naar Day One 2. Veel extra mogelijkheden werden toegevoegd. De toch al zeer aantrekkelijke app legde de lat duidelijk nog een stuk hoger.

DayOne2
Als klap op de vuurpijl introduceerde zij afgelopen week een heus IFTTT channel.
Met IFTTT is het vrij simpel mogelijk om handelingen te automatiseren. Bijvoorbeeld je zet een foto op Instagram of Facebook en die wil je ook in je dagboek hebben. Voor al deze functies zijn binnen IFTTT zogenaamde recipes beschikbaar. Kleine slimme programmaatjes die veel handelingen automatisch uitvoeren.
Doordat Day One nu kan samenwerken met IFTTT kun je je Day One dagboek dus grotendeels automatisch vullen. Dat is precies wat ik wil.

Zoals verwacht werken de meest voorkomende koppelingen meteen vanaf het begin. Je Facebook status updates, Instagram foto’s, Tweets en je Swarm checkin’s werken vlekkeloos en staan in een mum van tijd direct in je dagboek. Je kunt zelfs per social netwerk een apart dagboek aanmaken in Day One. Fijn voor de structuur.
Ook heel handig is de mogelijkheid om een mail inclusief foto naar je dagboek te sturen.

De zoekfunctie van Day One is erg goed, dus je vindt ieder woord en iedere locatie heel snel terug.
Er is ook een versie voor op je Mac, maar vooralsnog heb ik geen reden kunnen bedenken waarom ik die nodig zou hebben.

Mocht je op zoek zijn naar een dagboek app voor je iPhone en je wilt het liefst dat die zich deels automatisch vult, twijfel dan niet langer. Day One is precies wat je zoekt.

 

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: