Machine learning for Dummies made by Google

De kans is groot dat je de term ‘Machine Learning’ wel eens hebt gehoord. Het is een veel gehoorde term die wordt gebruikt als voorbeeld voor de enorme technologische vooruitgang en mogelijkheden. Ik probeer wel eens heel stoer aan mijn wat minder techie vrienden uit te leggen wat dat machine learning dan precies is. Dat is nog best lastig. 

In woorden lijkt onderstaande definitie het meest in de richting te komen.

machine learning

Ik probeer het wel eens met die definitie maar vaak zonder succes. Het gesprek ging daarna al snel over voetbal, pepernoten of andere meer algemene onderwerpen. De alleswetende Google moet geweten hebben dat ik hiermee worstelde. Zij maakte een filmpje en een do-it-yourself website om uit te leggen waar we het nou eigenlijk allemaal over hebben. Het visualiseren van waar het over gaat werkt ook hier heel goed. Op de website kun je spelenderwijs kennis maken met de manier waarop machine learning werkt. Natuurlijk gewoon de basis, maar voldoende om volgende keer zelf een beetje stoer te doen op een verjaardag.

Zo dat probleem is ook weer opgelost. Dank je wel Google.

 

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: