Virtual Reality naar the next level met de HTC Vive

Vanmorgen heb ik gedoken bij een gigantisch scheepswrak, tussen de vissen en de roggen. En passant kwam een reusachtige grote walvis langs en keek mij nieuwsgierig aan. Zeer indrukwekkend. Daarna was ik onderdeel van een adventure game waarin ik op zoek moest naar verborgen, sprookjesachtige werelden met rare wezens. Bekomen van dit avontuur kon ik mij even richten op een rustmomentje. Ik stond te koken midden in een futuristische keuken. De controllers in mijn hand werden ‘echte’ handen waardoor ik soep-ingrediënten kon pakken van de aanrecht en uit de koelkast. Een heerlijke tomatensoep was het resultaat. Even later stond ik creatief vuur te schilderen tussen de papegaaien.

Tot slot stond ik midden in een robotfabriek. Ik was een monteur die enorme bewegende robots moest ontleden en repareren. Dat ging natuurlijk mis. Het resultaat was een verbluffend schouwspel waarin de fabriek zelfstandig met mij afrekende. Totaal overdonderd aanschouwde ik het spektakel en was ik zelfs even bang dat ik echt zou worden afgevuurd langs een enorm lange startbaan de ruimte in.

Ik werd gered door een stem in mijn oor die mij wist te melden dat ik mijn Virtual Reality bril kon afzetten. Ineens stond ik weer in de kamer waar mijn avontuur begon. Drie mensen van HTC stonden mij lachend aan te kijken, benieuwd naar mijn reactie. Ik stamelde, lachte, was wat zenuwachtig en dacht alleen maar in superlatieven. Gek genoeg kon ik ze niet hardop zeggen. Ik was werkelijk sprakeloos.

Totaal overdonderd nam ik snel een koffie en stapte daarna pas in m’n auto. In mijn gedachten vloog ik tussen enorme bomen, met tentakels en monsters die mij wilden grijpen. Ik slalomde er doorheen en ontweek de meteorieten die langs me heen suisde. Nog net kon ik een schuilplaats vinden waar ik even tot rust kon komen.
Het getoeter maakte mij wakker. Ik stond, blijkbaar al een tijdje, bij de slagboom van de parkeergarage. Ik stak verontschuldigend mijn hand op en reed naar binnen, de realiteit in.

Gelegenheidsblogger die schrijft en spreekt over digitalisering, de rol van mensen bij digitale transformatie, employee engagement, community, persoonlijke ontwikkeling, social business en soms over iets anders. Werkt als zelfstandige bij zijn eigen frisse nieuwe kindje, RUUD

Geef een reactie

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: